Közgazdászból lett a női lélek szakértője – Irk Attila, a nők kedvenc italának megalkotója

Az italkülönlegesség azóta számos nemzetközi díjat is nyert.
Közgazdászból lett a női lélek szakértője – Irk Attila, a nők kedvenc italának megalkotója

A 2010-es években járunk, amikor Irk Attila még gazdasági tanácsadóként töltötte mindennapjait, és nem is sejtette, hogy élete hamarosan fenekestül felfordul.

Attila mindig is csodálója volt a női nemnek és a minőségi, ízben gazdag italoknak, ezért egyértelmű volt, hogy rendhagyó módon a hölgyeknek fog italt készíteni. Felismerve a tényt, amellyel a legtöbb nő szembesül, amikor koccintani szeretne - hogy az italok túlnyomó többségét férfiaknak készítik -, az akkor még zöldfülű italkészítő remek lehetőséget látott ötletében. Elmondása szerint “a hölgyek legtöbbször a férfiak szájízére megalkotott italokból próbáltak lágyabb, kellemes koktélokat keverni, azonban hiányzott egy olyan ital a palettából, amely kifejezetten nekik készült.”

Ennek hatására a szakmát kitanulva, éjszakákba nyúló kísérletezések vették kezdetét. A fő kísérleti alapanyagok a mézédes gyümölcsök és gyümölcspárlatok voltak. Egy olyan nedű elkészítése volt a cél, amely nem tartalmaz mesterséges anyagokat, ízét a tiszta gyümölcsök adják, s nem mellesleg a női léleknek is szüksége van rá. “Olyan likőrt szerettem volna létrehozni, ami komolyan veszi a nőket, szakítva az édes, színes körömlakk sztereotípiájával.” – Irk Attila

A férfiakkal ellentétben a nőkre kevésbé jellemző a mennyiségi italozás, hiszen ők több érzékszervvel fogyasztanak. Sokkal jobban figyelnek az ízekre, az illatokra, a színre, és fontosabb számukra az esztétikum, ezért Attila törekedett a legmagasabb szint elérésére a dizájnban és minőségben is. A “kísérletek” alanyai az őt körülvevő hölgyek voltak, akiknek örökké hálás lesz, hiszen velük együtt alkotta meg a páratlan italát.

Attila pályaváltásának sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az italkülönlegesség számos nemzetközi díjat is bezsebelt már (World Liqueur Awards 2022, Berlin International Spirits), illetve a rengeteg pozitív visszajelzés, amelyet az általa oly nagyrabecsült hölgyektől kapott.

Kapcsolódó cikkek

Szomorú, de igaz: már régen nem menő az eBay

Szomorú, de igaz: már régen nem menő az eBay

Egykor az internet elitjéhez tartozott, ám 25. születésnapjára lekörözte a konkurencia.

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Egy apa őrült ötlete komoly vagyont eredményezett a fiának.

Tíz tény az aranyról

Tíz tény az aranyról

Minden, amit eddig nem tudtál a legértékállóbb nemesfémről.