6 érdekes tény az online oktatásról

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend minden olyan dolog, amit online módon lehet intézni. Az online oktatás sem volt még ennyire közkedvelt. Az emberek szeretik az online lehetőségeket és egyre többen ülnek be felnőttként is az iskolapadba, pontosabban választják az online oktatás lehetőségét.
6 érdekes tény az online oktatásról - a Minerva 90 online tanfolyamairól

Ma már nagyon sokféle képzés közül válogathatunk, hiszen többek között választhatunk egészségügyi OKJ képzést, gépészeti OKJ képzést, informatikai OKJ képzést, kereskedelmi OKJ képzést, közgazdasági OKJ képzést, pedagógiai és kulturális OKJ képzést, szociális OKJ képzést, ügyviteli OKJ képzést, közösségfejlesztő képzést, illetve kiskerti növénytermesztő képzést is, ha a Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. által szervezett online tanfolyamok közül szemezgetünk. Kattints az oldalukra és nézz körül, hiszen a felsoroltaknál jóval több online képzés közül választhatsz. Ha minden vágyad az volt, hogy beiratkozz egy OKJ képzésre, akkor még ma jelentkezz, hiszen 2021-től változik a Szakképzés rendszere. A régi típusú OKJ képzést csak ez év utolsó napjáig indítanak a felnőttképzésben. Utána megszűnik az OKJ, és helyette szakmai képzés és szakmai oktatás lesz. Ez után számos szakma csak iskolarendszerű oktatásban lesz elérhető. A cikkben most 6 érdekes tényt osztunk meg az olvasókkal.

1. Az online hallgatók 68 százaléka magasan képzett

Ez a tény is azt bizonyítja, hogy tanulni minden életkorban és bármilyen végzettséggel érdemes. Hiszen a megszerzett tudást senki sem veheti el tőlünk és a világ is folyamatosan változik, így sosem biztos, hogy a jelenlegi állásunkból megyünk majd nyugdíjba. Mindig jó, ha van egy B tervünk, ami egy másik végzettség is lehet. Amelyet akár online tanfolyam keretében is megszerezhetünk.

2. Világszintű adatok is bizonyítják az online oktatás sikerességét

Szerte a világban is végeztek kutatásokat az online oktatással kapcsolatban. Bebizonyosodott, hogy az elmúlt egy évben a diákok mintegy 49 százaléka vett rész valamilyen online oktatásban. A diákok mellett, a felnőttek is sokkal jobban megkedvelték az online képzést, hiszen számtalan előnnyel jár együtt.

3. Az online képzés kevesebb energiával és szén- dioxid kibocsátással jár

Az Open University az egyik tanulmányában közzétette, hogy az online oktatás biztosítása sokkal kifizetődőbb, illetve mintegy 85 százalékkal csökken a szén-dioxid kibocsátás. Ez az eredmény az éghajlatváltozásra is megoldást kínálhat, hiszen, ha otthonról tanulunk, nem kell használnunk a közlekedési eszközöket és ezzel a környezetünket is kíméljük.

4. Az online oktatás nem újkeletű

Az online oktatás nem mostanában született, de most van fellendülőben. Maga a szó születése 1998-ra tehető. A dolog érdekessége, hogy a Google is ebben az évben jött világra.

5. Az online oktatásba egyre több ország kapcsolódik be

Az online tanulás szerte a világon nagy népszerűségnek örvend. Nem csupán Amerikában és Európában emelkedett meg az online tanulók száma, hanem Afrikában is. Ez is bizonyítja, hogy az online oktatás képes átalakítani és pozitív irányba terelni a fejlődő világot.

6. Az online oktatás a vállalkozásoknak is kedvez

A vállaltok számára is pozitív dolgokat hozott az online tanulás, hiszen ezzel csökkenthetők az oktatási költségek, mivel nem kell utazási, terembérlési és egyéb költségeket fizetniük. Ennek különösen akkor van jelentősége, ha egy nemzetközi cégről van szó, ahol az alkalmazottak sok esetben nem egy városban, illetve országban élnek.

Kapcsolódó cikkek

A Corona feltette a gazdagokra is a koronát!

A Corona feltette a gazdagokra is a koronát!

Eddig is voltak társadalmi különbségek a világban, de a járvány ezt méginkább felerősítette.