Így legyen hatékonyabb cége egyszerűen működő videokommunikációval

Hazánkban is rengeteg cég állt át a home office/hibrid megoldásokra és már szinte a napi rutin részét képezi a videokommunikáció. De még mindig sok cég küzd a digitális platformokkal, hibrid rendszerekkel, mintha megtorpantak volna egy helyben és nem találnának kiutat a modern tárgyalótermek és eszközök útvesztőjéből. Ezért lehet felüdülés a videokommunikációban rejlő lehetőségekről olvasni. Mutatunk is néhányat!
Hazánkban is rengeteg cég állt át a home office/hibrid megoldásokra és már szinte a napi rutin részét képezi a videokommunikáció.

Hallotok normálisan? Hogy tudnánk érdekesebbé tenni a meetingeket? Miért nem megy olyan flottul minden, mint abban a videokommunikációs promo videóban? Hogyan lehetne egyáltalán bevezetni ezt a rendszert, hogy mindenkinél jól működjön? Hogy prezentálhatnánk végre egyszerűen?

És ez csak néhány kérdés, ami felmerül a cégeknél.

Persze, a felhasználók aztán alkalmazkodnak a nem túl komfortos megoldásokhoz. Hozzászoknak ahhoz, hogy az online meetingeket úgy ülik végig, mintha ott sem lennének. Nem problémáznak azon, hogy a főnök végigbeszéli az értekezletet, miközben ők a képernyő előtt már lehet a délutáni bevásárlólistát készítik. Elfogadják azt, hogy kevés a digitális mozgásterük és a zavaró hibákra csak szükséges rosszként tekintenek. Pedig ezek a helyzetek lényeges hatékonyságvesztéssel járnak.

Erre van az előre

A videokommunikációs lehetőségek széles tárházát már nagy világcégek is alkalmazzák.

A Nike például 2022 derekán mutatta be a 3/2-es munkamódszert, azaz heti 2 nap home office, 3 nap személyes jelenlét keverékét. Úgy szervezték meg az online kapcsolódást, hogy azok is rugalmasan tudjanak hozzájárulni a közös feladatokhoz, akik távolról kapcsolódnak be a meetingekbe, különböző tervezési fázisokba.

A Salesforce szoftverfejlesztő cég tanulmánya szerint az alkalmazottak közel 60%-a úgy nyilatkozott, hogy a hibrid munka javítja a mentális jólétüket. De ez nem minden. Olyan modellt alakítottak ki, amely által mindenkinek lehetősége van bárhonnan becsatlakozva hatékonyan együttműködni a munkatársakkal.

„És gondoskodtunk arról, hogy az alkalmazottak bárhonnan könnyen és biztonságosan hozzáférhessenek a szükséges eszközökhöz.” – Jo-ann de Pass Olsovsky, a Salesforce alelnöke és informatikai igazgatója

És most jöjjön a nagyok között egy „kicsi”!

A Klarna egy svéd fintech vállalat, amely rugalmas munkarendet biztosít a munkatársainak. Így szól a videokommunikációt is érintő szemléletük: Ha szereted, amit csinálsz, szeresd azt is, ahol csinálod.

„Nagyra értékeljük, hogy mindenkinek megvannak a saját preferenciái, hogy hol és hogyan dolgozzon, és a személyes interakció erejét a hatékony távmunkával kombináljuk, hogy olyan hibrid modellt hozzunk létre, amely kompetenssé teszi az alkalmazottakat és ösztönzi a vállalati szintű együttműködést. – Linda Höglund, a Klarna ügyvezető igazgatója

Ez a modell segíti a kreatív problémamegoldást, ötletbörzét, szakmai kapcsolatok ápolását.

A hatékonyság nyomában, ami nem feltétlenül kerül többe

A fenti cégek mind remek példai annak, hogy okos tervezéssel, tudatos munkával komoly hatékonyságnövelés érhető el. És ez nem feltétlenül kerül több pénzbe. Sokszor csupán arra van szükség, hogy a rendszert minden munkatárs megtanulja használni, az eszközöket pedig a célok szolgálatába tudják állítani.

Másrészt, ha a cégre szabott rendszereket kapnak a felhasználók és a technikát magabiztosan, élvezettel használják, akkor nem szokják meg a „jól van az úgy” megoldásokat.

Mit adhat a cégnek a működő videokommunikáció?

 • Javítja a kommunikációt

Legyen szó kisvállalkozásról vagy nagyvállalatról, a tiszta kommunikáció elengedhetetlen a projektek megértéséhez, az együttműködéshez, a célok eléréséhez. A vizuális kép pedig könnyebben feldolgozhatóvá teszi az információkat, ezért a jól kivitelezett videokonferencia a megértést is megkönnyítheti.

 • Segít kapcsolatokat építeni

A videokommunikáció összekötheti a távoli munkatársakat, komoly üzleti kapcsolatok kialakítására ad lehetőséget, így a vállalaton belüli és kívüli kapcsolatépítés is magas szinten valósulhat meg.

 • Pénzt takarít meg

Megfelelő hang-és képminőséggel, egyszerűen működő platformmal akár otthoni környezetben vagy akár egy kávézóban is lehetőség van értékes képzéseken, konferenciákon, nagy találkozókon való részvételre. A felhasználók mindezt jelentős pénzmegtakarítással érhetik el, repülőjegy, benzinköltség, egyéb kiadások nélkül.

A közös ötletelés, csevegés, képernyőmegosztás, rögzítés pedig átfogó lehetőségeket kínálhat, amelyek tudatos használata jelentős versenyelőnyt jelenthet.

 • Időmegtakarítás

Mivel gyakorlatilag bárhol csatlakozhatunk az online meetingekhez, ezért az utazási időt könnyedén megtakarítjuk. Sőt, egy jól szervezett videós meetinggel az unalomba fulladó értekezletek is kiküszöbölhetők.

 • Egyszerűsíti az együttműködést

Sok helyen a céges kultúra ott kerül lejtmenetbe, amikor zavar és tanácstalanság lép fel az online kommunikáció során. Hiába költöttek komoly összegeket a licencekre, mégsem tudják egységesen használni a rendszert.

Azonban a modern platform tudatos alkalmazásával elkötelezett munkaerő érhető el, akiket folyamatosan lehet tájékoztatni, közös ötletelésre buzdítani, bárhol is legyenek fizikailag.

 • Rugalmasságot tesz lehetővé minden szinten

Az értekezleteket meghatározott időben lehet befejezni, szemléltetni a terveket, írásban, vizuálisan vagy hanggal reagálni a felvetésekre. Villámgyors ötletelésre van lehetőség, spontán virtuális beszélgetés indítható el, vagy előre egyeztetett időpontban lehet kommunikálni az ügyféllel.

 • Növeli a teljesítményt

Hosszú emailezgetések? Célt tévesztett cégen belüli üzenetek? Dokumentumon belüli félreérthető megjegyzések? Ezeket a problémákat videokommunikációval remekül elkerülhetjük.

Biztosíthatjuk minden munkatárs számára a megszólalást, beépíthetünk minden visszajelzést, azonnal választ kaphatunk a kérdésekre. Sőt, megbizonyosodhatunk arról, hogy mindenki érti-e a projektet.

 • Megkönnyíti az értekezletek ütemezését

Ha cég munkatársai folyamatosan úton vannak vagy nehézségekbe ütközik a hagyományos értekezletek megtartása, akkor a videokommunikációs rendszer itt is figyelemre méltó alternatíva lehet. Ugyanis az online platform segítségével bárhonnan becsatlakozhatnak.

 • 100%-os összefoglalók készítése

Egy hagyományos értekezlet során könnyen a feledés homályába vesznek bizonyos részletek, hiába készülnek az eseményről jegyzetek. A videokonferenciák rögzíthetőek, sőt azokkal is megoszthatók, akik nem tudtak részt venni rajta.

 • Élő események hozhatók létre

A cég munkatársai (pl. belső képzés) vagy ügyfelei/partnerei (termékbemutató, képzés, cégismertető stb.) számára webináriumok, panelbeszélgetések, konferenciák is szervezhetők, amelyre átlátható regisztrációval, cég arculati elemeinek megjelenítésével, egyszerűen lehet csatlakozni.

Tipikus példákra modern válasz

Hiába rendelkezik egyre több cég videokommunikációs rendszerrel (vagy legalábbis a bevezetés küszöbén áll), hiába van birtokában a megfelelő eszközöknek, hiába szeretné megkönnyíteni az együttműködést, mégis küszködik a digitális platformmal.

Pedig cégre, munkakörnyezetre, munkatársak stílusára szabva hatalmas lépéseket lehet megtenni előre. Nézzünk néhány tipikus példát!

„Már annyit olvastunk, hallottunk másoktól a videokommunikációról, hogy azt hittük, képben vagyunk. Aztán kiderült, hogy segítségre lenne szükségünk.”

Ekkor van szükség olyan csapatra, akik segítséget nyújtanak a videokommunikációs rendszer bevezetésében, telepítésben, üzemeltetésben. Ezzel megspórolható sok-sok felesleges fejfájás, értetlenkedés, vita.

„Ami máshol működik, náluk úgy tűnik, nem nagyon. Fogalmunk sincs, hogyan lehetne saját cégünkre szabni ezt a rendszert.”

Olyan profi csapattal érdemes együttműködni, akik licencelési szaktanácsot adnak, megismerik a cégkultúrát, a célkitűzéseket.

„Óriási a háttérzaj a meetingeken. Gyakorlatilag minden idegesítő hang beszűrődik az online megbeszélésekbe.”

Olyan aktív zajszűrős headsetekre van szükség, amely kiszűri a zajt a mikrofonokban. Ugyanakkor kihangosító-eszközök telepítésére is van lehetőség.

„Fogalmunk sincs, hogyan lehetne olyan irodai eszközöket az otthonról dolgozóknak is rendelkezésére bocsátani, amit hatékonyan tudnának használni.”

Lehetőség van távolról, központilag is felügyelhető, egyszerűen működő profi kommunikációs eszközök (kamerák, kihangosítók, headsetek stb.) beállítására.

A vágyott eredmények

A videokommunikációs rendszer tudatos használatával a cég igazi 21. századi kincshez juthat. Megkönnyítheti az együttműködést a munkatársak számára, közös ötletelésre, változatos interakciókra buzdíthat, eredményes ügyfélkommunikációt hozhat létre, hatékony megbeszéléseket folytathat, saját munkakörnyezetre szabhatja a digitális platformot, amivel szép fejlődésre, eredményekre tehet szert.

Ehhez pedig szükség van szakértői segítségre.

Akikkel a cégek magasabb szintre léphetnek a videokommunikációban- A MyZoom 5 lépcsője

A MyZoom a cégek és intézmények számára nyújt egyszerű és működő videokommunikációt. Ez a gyakorlatban hatékony digitális együttműködést, munkakörnyezetre szabott megoldásokat, 21. századi kihívásoknak megfelelő meetingeket jelent.

5 lényeges lépcsőn vezetik végig az ügyfeleket a kívánt eredmény elérése érdekében:

 1. Tisztázzák a célokat, igényeket a cégre szabott rendszerek létrehozása érdekében.

 2. Megtervezik a digitális platform működését.

 3. Telepítik az egyedi rendszert és gyakorlatban ellenőrzik a működését.

 4. Bevezetik a munkatársak számára is egyszerűen használható rendszert. Belső képzéssel, oktatóvideókkal segítik a platform átlátható alkalmazását.

 5. Rendszerszintű, folyamatos támogatást biztosítanak a kifogástalan üzemeltetés érdekében.

A MyZoom egyértelmű célja, hogy egyre többen felismerjék és kihasználhassák a Zoomban rejlő potenciált.

Ha az Ön cégét is érdeklik a Zoom-os lehetőségek, keresse a MyZoom csapatát és tapasztalja meg a digitális rendszer pofonegyszerűen működő használatát!

Kapcsolódó cikkek

Svájci állást keresel? Ezeket a cégeket kedvelik legjobban az ott dolgozók - legjobb svájci munkahelyek

Svájci állást keresel? Ezeket a cégeket kedvelik legjobban az ott dolgozók

165 cég 46 000 munkatársát kérdezték meg, abból jött ki ez az eredmény.

Hazánkban is rengeteg cég állt át a home office/hibrid megoldásokra és már szinte a napi rutin részét képezi a videokommunikáció.

Így legyen hatékonyabb cége egyszerűen működő videokommunikációval

Hazánkban is rengeteg cég állt át a home office/hibrid megoldásokra és már szinte a napi rutin részét képezi a videokommunikáció.

Így válassz forgószéket! Segítünk a döntésben

Így válassz forgószéket! Segítünk a döntésben

Néhány praktikus tanács az irodai hétköznapokhoz.